SUNDSVALL BASEBOLL SOFTBOLL CLUB MOSQUITOES
MATCHRESULTAT BASEBOLL 2002
MATCHER I SERIESPEL
SERIETABELL DIVISION 1 NORRA - SLUTSTÄLLNING

Lag
M
V
F
Po

Stockholm
16
12
4
24
Gefle
16
10
6
20
City
16
9
7
18
Eskilstuna
16
5
11
10
Sundsvall
16
4
12
8

MATCHER FöRE SOMMARUPPEHåLLET

2002-05-05

Gefle vs Sundsvall 6-3
Gefle vs Sundsvall 13-9

Boxscore
1
2
3
4
5
6
7
R
H
E

Sundsvall
1
0
0
1
0
0
1
3
10
2
Gefle
1
0
3
0
0
2
-
6
9
0

Boxscore
1
2
3
4
5
6
7
R
H
E

Sundsvall
2
4
1
0
2
0
0
9
9
4
Gefle
0
6
2
2
2
1
-
13
9
2

Premiärförlust i Gefle
Den 5:e maj spelade Sundsvall sina första matcher för säsongen. Denna gång bjöd Gefle BC på motståndet. Sundsvall som alltid har problem i öppningsmatcherna, mycket på grund av klimatet, visade att de inte var förberedda även denna gång. Kvalitén för våra startande pitchers René Christiansen (match 1) samt Joakim Smidhagen (match 2) var undermålig. De kan mycket bättre än så. Flertalet walks och HPs är inte vad vi förväntar oss av dem. Dock ett stort plus till Hernan Toro som pitchade mycket säkert i slutet av den första matchen. I den första var också defensiven god, Gefle hade fullt på bas vid flera tillfällen, utan att göra poäng. Däremot var det sämre med det offensiva, Sundsvall hade 10 hits i den första, ett mer än Gefle, men trots det kunde man bara få in 3 runs. Inte division ett klass alls.

I den andra matchen var offensiven bättre, men där brast det i det defensiva istället. Enkla misstag i avgörande lägen gjorde att Gefle kunde vända ett 0-6 underläge till 13-9 seger. Att ha 6-0 men trots det inte stå emot och vinna matchen är inte godkänt. På plussidan hittar vi Rubén Fuentes som slog och sprang mycket bra, han har utvecklats till en lagspelare som Sundsvall kommer få mycket nytta av denna säsong. En annan positiv sak är att nu har Sundsvall i och med helgens matcher äntligen fått träna baseboll utomhus, det bådar gott inför nästa match, den 11:e maj borta mot Eskilstuna.2002-05-11 • Tunga förluster för Mosquitoes (ST)

Eskilstuna vs Sundsvall 14-3
Eskilstuna vs Sundsvall 20-3


Boxscore
1
2
3
4
5
6
7
R
H
E

Sundsvall
3
Eskilstuna
14

Boxscore
1
2
3
4
5
6
7
R
H
E

Sundsvall
3
Eskilstuna
20

Förluster borta mot Eskilstuna
Den 11:e maj spelade Sundsvall sin andra borta match för säsongen. Redan på förhand visste Sundsvall att det skulle bli svårt, laget svårt decimerat av skador och annan frånvaro, var mentalt och fysiskt dåligt förberedda. I toppen på den första inningen i den första matchen spelade Sundsvall ett bra spel och Eskilstuna verkade aningen skakade. Två poäng, fullt på bas, ingen bränd. Men då lyckades Eskilstunas pitcher med att strikea ut tre sundsvallsspelare på rad, efter det kom Sundsvall inte tillbaks in i matchen. Hade slagningen fungerat bättre i det läget hade matchbilden varit annorlunda, men det finns egentligen inga ursäkter som duger, Sundsvall spelade dåligt både i den första och den andra matchen. Pitchingen var inte godkänt, för många missade spel på infield och ett oresolut offensivt spel gjorde att de två matcherna inte gick längre än till 5 innings.

Rubén Fuentes pitchade godkänt i den andra matchen, han kämpade bra trots en ond arm. Den andra matchen handlade bara om att spela av den, Sundsvall var slagna och ett Eskilstuna i medgång blev alltför svårt.

Eskilstunas jänkare, Bryan Bealer, som det talats mycket om i förhandssnacket, coachade enbart, undantaget ett par innings av pitching i den andra matchen. Även om farten var god så var det troligtvis det faktum att han var vänsterhänt som gjorde det svårast för Sundsvall att slå mot honom. Dessutom pressade Bealer ner Sundsvalls steals till ett minimum i och med att han var just vänsterhänt.

Kort sagt, två usla matcher från Sundsvall. Ett Sundsvall som nu är mäkta revanschsugna, Uppsala får se upp i Sundsvalls hemmapremiär den 18:e maj.2002-06-08

Sundsvall vs Uppsala 11-10
Sundsvall vs Uppsala 5-10


Boxscore
1
2
3
4
5
6
7
R
H
E

Uppsala
10
Sundsvall
11

Boxscore
1
2
3
4
5
6
7
R
H
E

Uppsala
5
Sundsvall
10

En vinst, en förlust hemma
Lördagen den 18:e maj spelade Sundsvall två hemmamatcher, de första för säsongen, mot Uppsala. I den första matchen spelade Sundsvall mycket bra. Pitchern Joakim Smidhagen pitchade mycket bra, försvaret var underbart. Sundsvall spelade som i trance, bättre än så har baseboll inte spelats på Kubenfältet på mycket länge.
Det bra spelet och en bra offensiv gjorde att Sundsvall hade chans att avgöra efter 5 innings. Ställningen var 11-2 och den matchvinnande poängen stod på 3B med 2 brända och Michael Kindlund vid plattan som slagman. Tyvärr fick inte Kindlund det pitch han ville ha utan fick se sig utstrikead. Efter detta var matchen vunnen i Sundsvalls ögon trots att den senare gick till 7 innings och kunde mycket väl ha vänts till Uppsalas favör. De gjord en mycket stark inhämtning och det var på vippen att de vände och vann. En stark insats på 2B kunde borga för den sista bränningen i botten på sjunde inningen. Tack Hernan Toro!

I den andra matchen var Mosquitoes var betydligt sämre, med en hel del missar i försvarsspelet, och även sämre slagning. Uppsala kunde göra poäng i stort sett varje inning och byggde upp en ledning som aldrig var hotad, och deras seger var helt rättvis. Ingen i hemmalaget utmärkte sig över mängden. Sundsvall var helt enkelt för nöjda med en seger.2002-05-18

Sundsvall vs City 11-10
Sundsvall vs City 9-19


Boxscore
1
2
3
4
5
6
7
R
H
E

City
10
Sundsvall
11

Boxscore
1
2
3
4
5
6
7
R
H
E

City
19
Sundsvall
9

Hett spel i varmt Sundsvall
Sundsvall lyckades vinna en av två möten under lördagens "doubleheader". En mycket viktig seger i kampen om fortsatt kontrakt, då jakten på en kvalplats till Elitserien ser ut att vara utom räckhåll för Sundsvall denna säsong, när 8 av 20 matcher är spelade.

Den första matchen som vanns med siffrorna 11-10 bjöd på spänning hela vägen. City tog dock kommandot tidigt och ledde med 5-0 efter 1 1/2 inning, Sundsvall jobbade ikapp, mycket tack vare ett stundtals briljant försvarsspel. Extra minnesvärt var ett doubleplay mellan Rubén Fuentes, pitcher, till catcher Niklas Hedman som brände på hemplattan för att sedan kasta till 1B där Daniel Cederberg kunde bränna slagmannen. Ett mycket lyckat taktiskt drag i ett centralt skede i matchen. Sundsvall spelade "in" vid flera tillfällen och kunde bränna på hemplattan när City hade fullt på baserna.

Ett annat minnesvärt spel var en pick-off vid 1B, även där ett lyckat samarbete mellan catchern Niklas Hedman och första basmannen Daniel Cederberg. Den gamle Sundsvallsspelaren Jorge Cabrera fick där se sig bränd efter att ha stannat kvar i sin secondary lead när catchern fångat bollen.

Matchen avgjordes först i botten på den sista inningen när Niklas Hedman sprang efter en steal till 3B där bollen kastats snett till tredje basmannen som gjorde att Niklas kunde hinna hem och göra den vinnande poängen. En stark laginsats och bra pitching av Joakim Smidhagen (som även i denna match skadades av en slagen boll) och Rubén Fuentes som stängde matchen, gjorde att Sundsvall tog en mycket viktig tvåpoängare.

I den andra matchen kunde inte Sundsvalls pitcher Mikael Mikaelsson rå på Citys slagmän, som slog mycket bra. Ett slarvigt försvarsspel och taktiskt sett osmart placerat outfield gjorde att City hade hela 9-0 i den andra inningen. Efter det var det mycket svårt för Sundsvall att komma ikapp. Dock fick City problem med pitchningen och det osannolika såg ut att vara möjligt. Sundsvall var tvingade att ta 6 poäng i den 5:e inningen för att få fortsatt spel. Tyvärr brändes den 6:e poängen på hemplattan genom ett taktiskt misstag från Sundsvalls sida. Hade den bränningen undvikits hade toppen på slagordningen kommit upp igen och vad som hade kunna hända då med ett City med problem i sin pitching får vi inte veta. Men man ska aldrig ge upp! Man kan vända även om ingen tror på det själva.

René Christiansen klev in som relief pitcher för Mikael Mikaelsson, en uppgift som René klarade av med beröm godkänt!

Sammanfattningsvis kan man säga att det var en underhållande och stundtals mycket välspelat doubleheader. Sundsvall och City var förtjänta att dela på poängen denna gång.2002-06-16

Sundsvall vs Gefle 10-25
Sundsvall vs Gefle 5-11


Boxscore
1
2
3
4
5
6
7
R
H
E

Gefle
25
Sundsvall
10

Boxscore
1
2
3
4
5
6
7
R
H
E

Gefle
11
Sundsvall
5

Uruselt spel av Sundsvall
- och högklassig slagning av Gefle

Den 16:e juni spelade Sundsvall sitt tredje dubbelmöte på hemmaplan för säsongen. I den första matchen gick Gefle på knock direkt. Efter två slagomgångar för deras del ledde de med hela 16-0. Efter en sådan inledning kunde inte Sundsvall resa sig. Matchen förlorades med 10-25 till Gefles favör.

I den andra matchen kom den skadade Joakim Smidhagen in och pitchade. Han pitchade stundtals bra, så bra att Sundsvall i ett skede hade en 5-3 ledning. Dock började skadan göra sig påmind och Jocke fick kliva av. Då började pitching-problemen, det kombinerat med ett darrigt försvar och en svag offensiv som var sämst när det gällde, gjorde att ett starkt och disciplinerat Gefle kunde vinna med 11-5 i den andra matchen.

Bara att bita ihop och ta poäng av Eskilstuna i nästa match, också den på hemmaplan.

MATCHER I SERIESPEL
ÖVRIG INFORMATION


Statistikförklaring (pdf, 48kb)

Lagstatistik

Pitching

MATCHER EFTER SOMMARUPPEHåLLET

2002-07-27

Stockholm vs Sundsvall 17-7
Stockholm vs Sundsvall 13-2


Boxscore
1
2
3
4
5
6
7
R
H
E

Sundsvall
7
Stockholm
27

Boxscore
1
2
3
4
5
6
7
R
H
E

Sundsvall
7
Stockholm
17

Snabba förluster mot Stockholm
Lördagen den 27 juli spelades dubbelmötet mellan Sundsvall och Stockholm på Skarpnäcks sportfält i södra Stockholm.

Vinsterna gick som väntat till ett mycket starkt och välslående Stockholm, i spetsen framförd av deras "nygamle" spelae och tillika landslagscatchern, Magnus Pilegård.

Sundsvall ska dock inte skämmas, matcherna var förhållandevis välspelade, i ett skede i första matchen hade Sundsvall till och med ledningen med 4-6 och det såg ut som att det kunde bli en jämn match mot Stockholm. Tyvärr drog det hela iväg efter bra slagning och errors från Sundsvall i nyckellägen.

Matcherna var mycket korta, den första som gick till 6 innings var 1.55h och den andra var 1.40h som gick till 5 innings. Det är ett tydligt tecken på att det inte var frågan om någon utklassning, men väl en klasskillnad.2002-08-10

Sundsvall vs Stockholm 14-5
Sundsvall vs Stockholm 11-16

Boxscore
1
2
3
4
5
6
7
R
H
E

Stockholm
0
0
1
0
4
0
0
5
Sundsvall
-

Boxscore
1
2
3
4
5
6
7
R
H
E

Stockholm
0
0
5
5
5
1
0
16
Sundsvall
1
3
0
0
2
1
4
11

Två jämna matcher mot Stockholm
Lördagen den 10:e augusti spelade Sundsvall två matcher hemma mot Stockholm. Sundsvall som var revanschsugna, dels efter förlusterna mot Stockholm på bortaplan för två veckor tidigare - killarna kände också att det var dags att visa att man kan lira boll norr om Dalälven.

Stärkta på pitchingsidan av Nicklas Lidén, som pitchade lysande, med flertalet strikeouts i protokollet hade Sundsvall chansen att göra en s.k. knock-out i den 5:e inningen, vid ledning 12-1. Tyvärr missades en relativt enkel lyra på outfield vid två brända och matchen fortsatte till 7 innings. Dock var segern inte på allvar hotad, utan Sundsvall kunde vinna matchen med 14-5. Ett stort plus till Mattias Karlström som visade framfötterna med slagträt i den första matchen, men som sagt var Nicklas Lidén utmärkt på kullen.

I den andra matchen såg det ut som att Sundsvall även där skulle kunna vinna tack vare sitt goda spel. Tyvärr höll inte pitchingen i den andra matchen och allt för många walks och allt för många bra hits av Stockholm när väl bollen kom in - gjorde att vinsten blev ganska komfortabel för Stockholm. Dock ska det sägas att det blev aningen nervigt för Stockholm i den sista inningen när Sundsvall lyckades plocka in fyra poäng på deras annars så duktiga vänsterhänta pitcher R. Louzano. Tyvärr för Sundsvalls del så strikeade två duktiga slagmän ut sig och den sista bränningen för dagen var just en sådan strikeout med två på bas. Hade den bollen slagits ut på outfield för en hit hade två runs till kommit in och då hade kanske det omöjliga blivit verklighet. Dock redde Stockholm upp det hela och vann den andra matchen med siffrorna 16-11.2002-08-18

Uppsala vs Sundsvall 11-22
Uppsala vs Sundsvall 4-18

Boxscore
1
2
3
4
5
6
7
R
H
E

Sundsvall
22
Uppsala
11

Boxscore
1
2
3
4
5
6
7
R
H
E

Sundsvall
18
Uppsala
4

Två bra matcher mot Uppsala
Äntligen kom då de två segrarna som definitivt säkerställde spel i division 1 nästa säsong, för Sundsvalls del. Tyvärr betydde Sundsvalls segrar att hemmalaget Uppsala får ta nya tag i division 2 nästa år.

En bra förstärkning denna gång var Samuel Grant från Australien. Det märktes tydligt att vi hade med ett proffs att göra - och det skall nog sägas att en bättre spelare har nog inte satt sin fot på Uppsalas basebollplan, Gränbyfältet.

Sam slog bl.a. en homer och ett antal flerbasehits. Han hade bra baserunning och stal mycket, trots ett ledbandsskadat knä.

Dock startade första matchen darrigt, det märktes att det stod mycket på spel för båda lagen. Sundsvall tog ledningen till en början, men Uppsala höll jämna steg och ledningen var aldrig mer än ett par poäng - fram tills den femte inningen. Då började 3:e bas coachen för dagen skicka löparna och saker började hända. Seger blev stor, hela 22-11 till Sundsvall. Samuel Grant på CF plockade lyra efter lyra och var totalt dominant. Kort sagt en komplett spelare av sällsynt klass.

Det enda negativa intrycket av den första matchen var de uppretade känslor som visade sig - som tur är visade det sig att rent spel lönar sig.

I den andra matchen hade Sundsvall full kontroll och vann enkelt med siffrorna 18-4.

Pitchers var Joakim Smidhagen och Niklas Lidén - båda pitchade mycket, mycket bra.

Kort sagt - en helgjuten och gedigen laginsats som höll hela vägen.